Riippuvuusinterventio

Riippuvuusintervention ideana on tarkastella asiakkaan kanssa
päihteiden käytön tai toiminnallisen riippuvuuden haasteita eri näkökulmien avulla. Se sisältää myös päihdeneuvontaa. Siten asiakkaalle muotoutuu käsitys haastavankin päihderiippuvuuden muutostarpeista ja sen tavoitteista sekä pohditaan keinoja niiden työstämiseksi. Tätä palvelua toteutetaan myös etänä.

Instagram: @joonaoja_vk

Riippuvuusinterventio voidaan toteuttaa niin aikuisen ja vanhemman kuin nuorenkin kanssa joko hyvinvointialueen ostopalveluna tai yksityiselle henkilölle. Interventioon sisältyy asiakkaan kumppanin, puolison, lasten tai vanhemman tapaaminen, kun se on tarpeellista.

 

Vaikka asiakkaalla olisi haastava päihderiippuvuus, hän muodostaa riippuvuusintervention aikana käsityksen muutostarpeistaan myös päihdeneuvonnan keinoin ja löytää keinoja sen toteuttamiseksi. Tarvittaessa huomioidaan lastensuojelun näkökulma asiakkaan tai hänen läheisen tilanteessa.

 

Tapaamisia on 3-10, joiden myötä yhteistyö päättyy, asiakas jatkaa avopäihdetyötä tai hakeutuu päihdehoitoon/-kuntoutukseen. Jos palvelu toteutetaan ostopalveluna, laaditaan työskentelystä kirjallinen palaute. Se sisältää suosituksen tai päihteiden käytön haasteiden ja motivoitumisen mukaisen jatkosuunnitelman tavoitteiden toteutumiseksi. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää riippuvuusinterventiosta

Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää riippuvuusinterventiosta – Olemme käytettävissäsi Oulun seudulla ja etänä, missä vain!

Tavoitat meidät täältä